top of page

Tallinn Bearty PRESSITEADE

Karukultuurifestival Tallinn Bearty toob publiku ette kujutava ja moekunsti

10.-14. aprillil toimub viiendat korda karude ehk ühe LGBT+ subkultuuri festival Tallinn Bearty. Igal aastal keskendutakse erinevale kunstiliigile ning tänavu on fookuses taas kujutav kunst. Tegu on siiani suurima Tallinn Bearty programmiga, mille raames toimub Eesti Kunstiakadeemias, Telliskivi Loomelinnakus ja vanalinnas kokku kolmteist üritust ja osaleb kaheksa kunstnikku erinevatest riikidest Venemaast Portugalini.

Festivali jooksul saab külastada tasuta pop-up näituseid, vestelda kunstnikega, arutleda inimõiguste teemadel, toetada annetustega ning tähistada kogukonnaga õhtustel pidudel. Tippsündmuseks on hiljuti NBC Out orbiitigi jõudnud Londoni tandemi Loved Gallery Project ühekordne, siiani nende suurim ülevaatenäitus Loved In Light, seekord koostöös valguskunstniku Kimmo Karjuneniga Helsingist. Samas avab reedel, 12. aprillil Serbia moeajaloolane Stefan Žarić karude ja moekultuuri suhteid, laupäeval saab aga kohtuda kõigi festivali esinejatega ning osaleda vestlusringis mitte ainult karukultuuri, vaid laiemalt inimõiguste ja koostöö teemadel.

Festivalil on läbi aastate osalenud külalisi Sydneyst Seattle’ini ning külastajate arv kasvab pidevalt, sealhulgas ka venekeelne kogukond nii lähedalt kui kaugemalt. Tavapäraselt kasvatab festival ka osaliste ühiskondlikku aktiivsust ning korraldajad koguvad annetusi Eesti LGBT Ühingule.

Karukultuur sai alguse 1980. aastatel Ameerika läänerannikul. Võrreldes stereotüüpse geimehega on tüüpiline karu välimuselt karvasem, suurema kehamassiga ja habemega. Karude sekka võib kuuluda ka hoiaku poolest, sest sama palju kui välimus iseloomustab karusid sõbralikkus ja osavõtlikkus. Karukultuuriga on oodatud tutvuma kõik, kes soovivad end sellega rohkem kurssi viia, soo- ja seksuaalsest identiteedist hoolimata.

Lisainfo:

Alvar Ameljushenko

+37256155494

Tallinn Bearty peakorraldaja

https://bearty.info

https://www.facebook.com/tallinnbearty/

email: tallinnbearty@icloud.com

bottom of page